Eindelijk het verslag van de jaarvergadering!!!!

Gepubliceerd op 31 januari 2024 om 21:08

Alhoewel we de vergadering al langere tijd van een datum hadden voorzien, een locatie was nog niet gevonden! Dankzij Leen en Petra de Heer was snel iets gevonden. Voor vele was het misschien niet gelijk om de hoek, maar toch was de zaal vol. Gelukkig kregen we vooraf veel bevestigingen van deelnemers die wilde komen, en kregen we helaas ook veel afzeggingen.......de mannengriep heerst! De zaal was open vanaf 18.00 uur....de eerste stonden gelijk al voor de deur, nog mooier waren al binnen voordat Noud en ik er waren, mooi op tijd dus allemaal.  Nadat enkele deelnemers een woord vooraf hadden gesproken kon de jaarvergadering beginnen. Bedoeling was om het e.e.a. toe te lichten van het afgelopen jaar, en hoe de SAM er voor staat. Onderaan kan je de verkorte versie van de presentatie terug lezen.

Duidelijk is dat de SAM een mooi demojaar 2023 heeft gehad. Alle demo's waren vol en de sfeer was prima. Helaas hadden we ook een aantal fikse valpartijen, gelukkig zijn alle weer hersteld danwel op weg naar volledige genezing. Tijdens de vergadering werd door enkele deelnemers hierop gewezen en kregen we een up-date omtrent hun ervaringen/blessures. 

Belangrijkste van de avond was de inbreng van de deelnemers, alhoewel er weinig vragen waren ingezonden waren er ter plekke voldoende.  Hieronder de vragen die in de presentatie ter spraken kwamen:

1. Bij de Endurance de verlichting goed op orde hebben. Is dit niet in orde dan wordt je gelijk uit de demo gehaald, je krijgt niet de zwarte vlag maar de zwart/oranje. heb je de motor weer op orde kan/mag je weer deelnemen.

2. Het instellen van een vertegenwoordiger per klasse. Het instellen van zo'n vertegenwoordiger maakt het voor ons bestuur/wedstrijdleiding veel makkelijker om de deelnemers te bereiken tijdens een (b.v) demo. Dit voorstel werd ondersteund door de vergadering en er gaat per klasse een vertegenwoordiger komen.

3. Daginschrijvers doen mee buiten mededinging. Het bestuur van de SAM ziet graag dat het demo kampioenschap voor de SAM jaarinschrijvers is. Iedereen mag met ons meerijden, doe je dat als daginschrijver is dat mooi, doe je dit als vol lid van de SAM is dat super! Zo maak je de club sterk en goed voorbereidt op de toekomst. Dit voorstel werd breed gedragen door de vergadering en zal met ingang van het nieuwe seizoen worden toegepast. Dag inschrijvers doen dus mee zonder transponder en derhalve niet voor de dag en eindoverwinning.

4. Neem je deel in 2 klasse's dan ook met 2 verschillende motoren.

5. 70% regeling invoeren voor alle demo's. Tot nu toe was dit niet geregeld in het regelement vanaf 2024 gaan we dit toepassen. voor meer info zie later het regelement.

6. Puntentelling aan passen aan de GP stijl. Tot nu toe werden alleen de eerste 10 met punten gewaardeerd vanaf 2024 zullen we dus de GP stijl toepassen, de eerste 15 krijgen dan punten.

7. Wil de SAM teruggaan naar de oude manier van startnummers op de platen hanteren. Vanaf 2024 zal het regelement gehandhaafd gaan worden. Dat betekend dat iedere klasse een cijfer voor zijn/haar startnummer zet. Dit nummer zegt dan samen met de kleur van de ondergrond welke klasse je rijdt. Een voorbeeld rij je in de 500cc klasse en had je nummer 70 dan wordt dit nu 570.

8. De Endurance toegankelijker maken. Vanuit de rijders is het idee geopperd om toe te laten dat teams met 2 motoren aan de start mogen komen. Het voorstel wordt aangenomen onder voorbehoud eerst moet worden bezien hoe het e.e.a gaat uitpakken in de realiteit. Een aantal deelnemers zal hier naar gaan kijken en met een voorstel komen.

9. Beperking toelating Endurance motoren mbt aantal cilinders en inhoud. Voor 4 cilinder, max 750cc, 3 cilinder 900cc,2 cilinder 1000cc. Uiteraard mogen diegene die al een keuringsticker hebben, en niet aan de nieuwe regels voldoen, gewoon blijven meedoen! Het e.e.a. zal later in het technisch regelement worden gewijzigd en gepubliceerd.

10. Deelname zijspannen. Het jaar 2023 was wederom een slecht jaar vwb deelname zijspannen. Nagenoeg geen jaarinschrijvers en tijdens de demo's was de deelname niet groots. Voor dit jaar zal per demo worden bekeken of de klasse wordt toegevoegd of niet.

SAM Jaarvergadering Korte Versie 2023
PowerPoint – 1,5 MB 65 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.