Toelichting berekening regelmatigheid.

Bij de SAM gaat het niet om de snelste maar om de rijder, of team, die het regelmatigste rijdt. Het is eigenlijk simpel: diegene die iedere ronde dezelfde tijd neerzet heeft gewonnen. Dat gaat dus in de meeste geval niet lukken dus moet er gerekend worden. Je kan je voorstellen dat dit een heidens karwei is. Hiervoor moet je dus een programma maken wat dit werk voor je doet. Hieronder de spelregels:

BEREKENING REGELMATIGHEID

1. De tijden van alle ronden worden bij elkaar opgeteld = totale tijd.
2. Het aantal ronden wordt geteld = totale aantal ronden.
3. De totale tijd wordt gedeeld door het totale aantal ronden = gemiddelde rondetijd per rijder.
4. Elke gereden ronde wordt vergeleken met de berekende gemiddelde rondetijd, het verschil (dus zowel sneller als langzamer) van elke ronde wordt opgeteld als “strafseconden” (ook een snellere ronde zorgt dus dat het aantal `strafseconden` groter wordt).
5. Van alle rijders die gereden hebben wordt een volgorde bepaald met het minste aantal `strafseconden` bovenaan.
6. Extra eis is dat een rijder tenminste 70% van het grootst getelde totale aantal ronden gereden moet hebben. Te weinig ronden leidt tot de uitsluiting van kwalificatie = DNF (Did not Finish). Deze 70 % is volgens het reglement en kan mogelijk aangepast worden door de wedstrijdleiding.
7. Een andere extra eis: om in aanmerking te komen voor klassering dient een deelnemer in beide manches, danwel de Endurance, te finishen. De training wordt NIET meegeteld.

In de PDF file een voorbeeld van hoe een uitslag eruit ziet. Let wel, op dit moment heeft de SAM te weinig vrijwilligers en lukt het ons niet om dit tijdens het evenement ff uit te printen danwel on-line te gooien. De meeste onder jullie denken dat de timing ff snel kan, ik moet je teleurstellen. In de registratie en indelen van de rijders gaat heel veel tijd inzitten, daarom schrijf gewoon tijdig in dan kan ik er een plan op los laten. Met rijders die op het laatste moment inschrijven kan ik niet veul...

Het hieronder getoonde heb ik vandaag snel gemaakt omdat ik de transponders nog wilde testen voor de Endurance. Met heel veel dank aan Berry Lourenssen!!!