Ermelo 2024..mission impossible???

Na Oss was het de beurt weer aan Ermelo, zaten maar enkele weken tussen. Ermelo is altijd een "moeilijke demo", waarom? Het parcour wordt altijd in de ochtend van de demo opgebouwd, dan blijft er niet veel tijd over voor mij om te keuren en eventueel aanpassingen te doen......Hoe anders zou de dag in Ermelo gaan verlopen, veul verassingen??

Afgelopen Zaterdag alles ingepakt en iets voor zevenen aangereden vanuit de Heimat. Om 07.45 uur kwam het eerste berichtje binnen: beetje chaos hier, vrees dat we beter kunnen inpakken!!! Maar gelijk ff bellen kijken wat er aan de hand is, dacht eerst dat het "locals" waren maar het bleek Gerry te zijn. Kreeg een korte up-date en we begonnen gelijk in oplossingen te denken. Mensen van de lokale organisatie waren moeilijk te bereiken, gelukkig was Noud ondertussen ter plekke en die tackelde Albert Winkoop. Na wat telefoontjes werd het e.e.a. in het werk gezet om alles om te gooien. Op zo'n moment is het moeilijk communiceren met deelnemers die al onderweg zijn, dan het motto maar ingezet, "als het niet gaat zoals het moet dan moet ut maar zoals het gaat"!

We zouden ook nog bezoek gaan krijgen van een MON vertegenwoordiger, die kwam eens kijken wat de SAM eigenlijk inhoudt. Afspraak was al eerder gemaakt dus afzeggen ging ook niet meer. Ondertussen liepen alle zaken in de goede richting, en na het gesprek met de MON vertegenwoordiger was het tijd om de baan te keuren. Tijdens het keuren, een half uurtje voor het begin kwamen er nogal wat zaken aan de orde die niet helemaal goed waren dus verbeteringen aanbrengen! De klok loopt dan al en ik zie dat we het weer niet gaan halen! 20 Minuten te laat heb ik de baan vrij gegeven, met de restrictie dat er nog strobalen te weinig waren aangebracht na de laatste bocht. Let wel: de baan moet worden opgeleverd conform datgene wat is aangegeven is in de vergunning, als dat niet zo is wordt de vergunning nietig verklaard en hebben we een groot probleem. We konden toch doorgaan omdat we met een vertegenwoordiger van de gemeente hadden afgesproken dat we geel zouden vlaggen bij post 5 en 6. Dus voor al diegene die zich hebben afgevraagd en commentaar hadden dat was de reden. Na de eerste korte pauze was dat probleem ook weer opgelost! Nouja het grootste probleem moest toen nog komen!!

Het was de beurt aan de zijspannen toen de "god of "speed" toe sloeg en een offer vroeg in de vorm van heeeeel veel olie op de baan. Na het rondrijden bleek echt gewoon de hele baan besmet te zijn met een flink oliespoor op de ideale lijn. In mijn hoofd gaan dan heel wat zaken lopen, belangrijkste is, hoe gaan we dit oplossen! Ondertussen werden alle BaCo,s voorzien van een extra lading kattegrid. De BaCo's hebben zich kapot gewerkt om het weg te krijgen, dat lukte dus niet. Tijdens overleg met de man die de bezemwagen reed vroeg ik, is hier nergens een lading wit fijn zand te krijgen. Goed het werd geen lading wit zand, maar ik moest toch wel lachen toen ik die kleine loader zag rondgaan met de bak vol zand. Na het borstelen met de trekker, wat de BaCo"s erg konden waarderen, nog eens goed rondgekeken en met wat deelnemer's en BaCo"s gesproken. Hierin stond de vraag centraal: kan het doorgaan!? Uiteindelijk neem ik dan een beslissing, maar voordat ik dat ging doen nog 1 truc. Ben naar de paddock gelopen en heb de zijspanners gevraagd of zij de baan dan ook ff willen poetsen. Na hun run over de baan overleg gehad met hun en heb ik het besluit genomen "ut giet oan". Mannen +vrouwen bedankt voor jullie inzet en dat we het toch gefixt hebben. Simultaan nog met de Burgemeester gesproken, fijne kerel die een motorhart heeft en het allemaal heel goed begreep.

Waarom schrijf ik dit allemaal: allereerst zodat jullie allen eens een klein kijkje in de keuken krijgen van wat er soms allemaal loopt waarvan je niets meekrijgt. Voor de buhne ziet het er perfect uit achter de gordijnen is het soms minder leuk. Doordat Gerard Reichart nu de wedstrijdleider is, samen met mij, heb ik wat meer tijd om rond te lopen en toe te lichten waarom sommige zaken lopen zoals ze lopen. En daar was afgelopen Zaterdag ook genoeg reden toe, maar soms lopen gesprekken niet wat ik ervan hoop/ verwacht en dat mag. Het scala reikt van mensen die het helemaal snappen dat de communicatie tijdens dit soort gevallen niet optimaal kan zijn tot mensen die vinden dat ze achtergesteld worden omdat sponsoren hun zin zouden moeten krijgen en dat alles te duur is en waarom niet nog meer demo's. Tijdens 1 van deze gesprekken liepen de gemoederen zo op dat ik echt uit mijn pan ging, ik kan je vertellen dat dit niet gemakkelijk gebeurd.

De afgelopen 2 demo's waren er 2 met heel veel problemen die wij proberen op te lossen, denk in Oss aan het weer tijdens de Endurance wat dan uiteindelijk gecanceld moet worden. Gisteren, wat een normaal mens na de olie gift van Mr Harley allang hadden opgegeven. En om te besluiten mijn grote dank aan het vaste SAM groepje: Noud, Eric,Gerard,Tony, Frank,Peter en het hele TOP EHBO team, en natuurlijk de BaCo's, en personeel van de lokale organisatie Ermelo.

Met sportieve groet,

Wim Hendriks